Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Hoogwerker certificaten

Welke hoogwerker certificaten en hoe lang is een hoogwerker certificaat geldig? Dat lees je hieronder.

Welke hoogwerker certificaten zijn er?

Er zijn verschillende type hoogwerkers zoals bijvoorbeeld de schaarhoogwerker en telescoophoogwerker, die ook allemaal om een andere certificatie vragen. Wij bieden de drie meest voorkomende type hoogwerkers aan in één cursus. Je bent dus in één dag voorzien van drie kwalificaties. De types die wij in de cursus aanbieden zijn 1B, 3A & AB. Hieronder de uitleg betreft deze drie categorieën.

Hieronder de uitleg betreft deze drie categorieën.

  • Categorie 1B: Statische boom: Telescoop-en kniktelescoophoogwerkers voorzien van stempels, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerker op chassis, spinhoogwerkers met stempels.
  • Categorie 3A: Mobiel verticaal: Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende éénpersoons verticaalliften.
  • Categorie 3B: Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers.

Hoe lang is een hoogwerker certificaat geldig?

Natuurlijk wil je graag weten hoe lang je hoogwerker certificaat geldig is voor je een cursus gaat doen. Het certificaat is namelijk niet onbeperkt geldig wanneer je deze éénmaal hebt gehaald. Je hoogwerker certificaat behaald bij de hoogwerker concurrent heeft een geldigheid van vijf jaar.

Verlengen hoogwerker certificaat?

Het is natuurlijk altijd mogelijk zodra je huidige certificaat komt te vervallen, jezelf aan te melden voor het verlengen van je hoogwerker certificaat. De cursus die hiervoor geschikt is, is de herhalingscursus hoogwerker. Ook dit certificaat zal dan weer een geldigheid hebben van vijf jaar. Je kunt (hier/link) meer informatie vinden over de herhalingscursus.

Maar waarom is het vijf jaar geldig?

Ook bij het werken met de hoogwerker is veiligheid van groot belang.

Om veilig te kunnen werken heeft de Arbowet vastgesteld dat iedere medewerker die met bijvoorbeeld een hoogwerker werkt voorzien moet zijn van gedegen instructie. De gedegen instructie word verkregen door het behalen van een hoogwerker certificaat. Daarna zal de kennis toch om de zoveel tijd opnieuw getoetst moeten worden. Om deze reden is er afgesproken dit elke vijf jaar te herhalen. Zo kan jij je kennis bijhouden en waar nodig nieuwe kennis op doen. In vijf jaar veranderen er namelijk nog wel eens wat regels. Naast de ontwikkelingen in de regels komt het ook regelmatig voor dat er in de handelingen van de machine zelf fout aangeleerd gedrag insluipt. Om dit snel weer af te leren is de herhalingscursus bedoeld, hierbij word aandacht besteed aan situaties die de deelnemer de afgelopen jaren is tegengekomen in zijn werkzaamheden.

Om deze reden is het zeer van belang om de geldigheid van je hoogwerker certificaat goed in de gaten te houden en te verlengen zodra deze bijna komt te vervallen.

Is een hoogwerker certificaat verplicht?

Ben je verplicht in het bezit te zijn van een geldig certificaat om met een hoogwerker te mogen werken? Waarschijnlijk ben je al op de hoogte van het feit dat een hoogwerker certificaat erg belangrijk is om veilig en efficiënt te kunnen werken. Maar is dit ook daadwerkelijk verplicht?

Volgens de Arbowet moet je als werkgever kunnen aantonen dat je medewerkers voorzien zijn van gedegen instructie voor zij een machine zoals een hoogwerker mogen besturen. Het maakt hierbij niet uit of je nou incidenteel de heftruck gebruikt om even een pallet te verplaatsen of fulltime gebruik maakt van de heftruck bij je werkzaamheden. Het is namelijk voor zowel de persoon die de heftruck bestuurd als de overige collega’s in de omgeving belangrijk dat er een zo veilig mogelijke werkomgeving word gecreëerd. Hierbij is het van belang dat iedereen op de hoogte is van de mogelijke risico’s en hoe je deze zoveel mogelijk kunt voorkomen. Dus wanneer je gebruikt maakt van een heftruck moet er kunnen worden aangetoond door de werkgever dat je deskundig genoeg bent.

De laagste prijs voor een hoogwerker certificaat?

Wij bij Hoogwerker concurrent willen onze klanten voorzien van een scherpe prijs bij het behalen van het hoogwerker certificaat. Ons streven is om de laagst mogelijke prijs te hanteren in de markt van hoogwerker aanbieders. Dus bij ons betaal je nooit te veel.

Hoe kan het dat jullie zo voordelig zijn?

Doordat wij de laatst beschikbare plaatsen bij trainingen gegeven door onze partners opkopen tegen een scherpe prijs, kunnen wij deze lage prijs weer doorberekenen naar onze eigen klanten. Het voordeel hier is ook dat deze trainingen zeker doorgaan omdat er al genoeg deelnemers zijn. Bij ons ben je dus voorzien van een hoogwerker certificaat met een scherpe prijs en daarnaast kun je op korte termijn bij ons terecht.

Zie je bij een andere aanbieder een lagere prijs? Laat het ons weten, wij willen onze klanten namelijk kunnen voorzien van de beste aanbieding.


In company een hoogwerker certificaat halen?

Wilt u uw medewerkers intern voorzien van een hoogwerker certificaat? Dit is ook een optie bij ons. Wij werken met verschillende partijen samen die expert zijn op het gebied van interne logistieke opleidingen waarbij kwaliteit op één staat.

Wanneer u als werkgever opzoek bent naar een in company training veilig werken met de hoogwerker helpen wij u hier graag bij verder. Het is mogelijk om een basis of herhalingscursus hoogwerker tegen een scherp tarief bij u te komen verzorgen. Wat u daarvoor kan doen is een mail sturen naar (mail). Uw aanvraag word naar één van onze partners verstuurd zodat u de scherpte prijs ontvangt bij uw offerte aanvraag.

Tijdens deze in company trainingen zullen speciale oefeningen gegeven worden die geheel aansluiten bij de dagelijkse werkzaamheden binnen uw bedrijf. Daarnaast zal er extra aandacht besteed worden aan de interne risico’s en eventueel routine matig gedrag worden besproken.

Graag ontvangen wij een mail van u met de volgende informatie:

  • Het aantal personen die de training dienen te volgen
  • De ervaring van deze personen
  • Het aantal hoogwerkers dat u beschikbaar heeft voor de training

Mocht u elders een lagere prijs worden aangeboden voor een in company training hoogwerker, laat het ons weten. Stuur de offerte naar ons op, dan kijken wij graag met u mee naar de mogelijkheden.